Akupunktur, vücudun enerji akışını dengeleyerek bazı hastalıklar ve bunların sebep olduğu semptomları hafifletmek için kullanılan geleneksel bir yöntemdir. Bir akupunktur uzmanı, hastanın cildine çok sayıda ağrıya etki edebilecek noktalara çok ince çelik iğneler sokar. İğneler vücudun enerjisini veya qi'yi (çi) yeniden dengeler. Bu durum vücudun hastalıklarla ve semptomlarla savaşmak için doğal kimyasalları serbest bırakmasını sağlar. Geleneksel Çin tıbbı, akupunkturu vücudunuzdaki yollardan (meridyenler) geçtiğine inanılan enerjiyi qi (çi) olarak adlandırmaktadır.  

Akupunktur çelik ince iğneler kullanılarak yapılmaktadır. Birçok insanda iğnenin ağrısı çok az hissedilmektedir. İğne, basınç ve ağrı hissedilen bölgeye yerleştirilmektedir. Tedavi uygulanırken iğneler ısıtılabilir veya hafif elektrik akımı uygulanabilmektedir. Akunpuntur tedavisinden sonra kişi enerjik ve rahat hissetmektedir. 

Akupuntur iğnesinin yanlış bölgeye yerleştirilmesi ağrıya sebep olabilmektedir. Enfeksiyonu önlemek adına iğneler sterilize edilmelidir. Bu sebeple hijyen koşullarını sağlayan bir ortamda nitelikli bir akupunktur uzmanından tedavi almak önemli olmaktadır.

BİLGİ AL